Wednesday, November 19, 2014

Tips Usahawan : Bisnes & Solat Fardhu




Kalau nak berjaya dalam bisnes, benda pertama yang kena jaga : SOLAT FARDHU


Kerana solat adalah terjemahan hidup.

Kalau nak masa kita banyak dan masa panjang untuk buat 1,001 benda, Solat Fardhu kena solat AWAL WAKTU

Kalau nak maintain FOKUS pada matlamat bisnes, Solat Fardhu kena ditingkatkan KHUSYUK

Kalau nak SEMANGAT berkobar-kobar dan maintain HIGH ENERGY, FAHAMI ayat bacaan dalam solat fardhu termasuk maksud surah Fatihah.

Motivasi terbaik adalah Allah.. 

Bila kita terserempak dengan ujian-ujian dalam hidup, dalam bisnes, tapi kita serahkan kepada Allah pada solat kita, hati akan rasa lebih tenang.

Allah loves me 


Allah loves you

TAHUKAH ANDA??

credit : KH & MFA

Thursday, September 25, 2014

barang untuk dijual :: WOODEN EDUCATIONAL TOYS [Part 2]

saLam~
Mummy2 ader yang cari item ni tak...
 Comel²kan...hehehe ^____^

Berikan pendedahan awal pada anak² anda dengan mainan yang boleh membantu mereka menggunakan otot serta motor halus serta kasar.. manipulasi minda..membantu mereka berpikir dengan menyelesaikan masalah.. 

Aneka jenis mainan menarik berasaskan kayu ada dijual di sini... 

Jom Shopping ^_____^


PACKAGE DELIGHT WOODEN TOWER BLOCK FOR KIDS
& TOWER RING

PRICE :: RM38
POSTAGE :: RM 15 SM

a) TOWER RING Tinggi - 40cm, PAKEJ 1 tower + 8 ring. Di perbuat dr plastik.

b) WOODEN TOWER -Tinggi 16cm & lebar tapak 9cm


NUMBER PUZZLE CARD

PRICE :: RM33
POSTAGE :: RM 6 SM

Details
Digital Puzzle Playing Card Number 0-10 
• Material: Basswood
• Product Size: 22.5x22.5x2cm
• Gw: 0.49kgs/Pc
• Age: +3

MULTI-COLOR WISDOM PLATE

PRICE :: RM41
POSTAGE :: RM 9 SM

Details
Material : Wooden
Size : 15*15*10.2cm
Box Size: 16.2*16.5*13.2 Cm
Suitable : Older Than 3 Years
Weight: About 0.7kg 
Baseplate Thickness: 1.2 Cm



P.S--- MAINAN-MAINAN NI AKAN DITAMBAH DARI MASA KE SEMASA HARAP TUNGGU!!
Boleh juga request apa-apa wooden toys sekiranya mahu ^___^  



berminat...?? 
sila email kepada el.nasgurl@gmail.com [tinggalkan sekali no telifon untuk dihubungi]
atau pun terus ke [link] untuk pertanyaan lanjut
lagi cepat whatsapp ke no. (017) 2894047 ell elliza ^___^

harga jual :: RMOO + postage tuk penghantaran

Postage: 
+ Seperti Tertera

.::liL AQil::.: HOT SELLING!! barang untuk dijual :: SUFFY GOAT

.::liL AQil::.: HOT SELLING!! barang untuk dijual :: SUFFY GOAT: Assalammualaikum.... kepada ibu-ibu diluar sana semua ♥♥♥ Memperkenalkan Suffy Goat...  susu kambing asli yg diformul...

Wednesday, September 24, 2014

barang untuk dijual :: WOODEN EDUCATIONAL TOYS [Part 1]

saLam~
Mummy2 ader yang cari item ni tak...
 Comel²kan...hehehe ^____^

Berikan pendedahan awal pada anak² anda dengan mainan yang boleh membantu mereka menggunakan otot serta motor halus serta kasar.. manipulasi minda..membantu mereka berpikir dengan menyelesaikan masalah.. 

Aneka jenis mainan menarik berasaskan kayu ada dijual di sini... 

Jom Shopping ^_____^

WOODEN SHAPE PUZZLE

PRICE :: RM17-----NORMAL PRICE :: RM32
POSTAGE :: RM 6 SM

Details
• Material: Wood
• Style: Educational Toy
• Type: Jigsaw Puzzle
• Material: Basswood
• Product Size: 30.5X27X1.5cm
• Package: Shrink Packing
• GW: 0.49kgs/Pc
• Age: +3 Years

Specifications
Wooden Shape Puzzle New Arriveing Products
1.Material: Wooden
2.Feature: Figure Puzzle For Kids



WOODEN FANCY BIRD BALANCE TOYS

PRICE :: RM25
POSTAGE :: RM 6 SM

Details
Product Size: 21x3x14cm
N.W/Kg: 0.34kg


QUEBRA WOOD BOX

PRICE :: RM29
POSTAGE :: RM 9 SM

Features
* Helps develop fine motor skills
* Great for learning colors and counting
* Provides hours of stimulating fun
* Help your kids learning

WARNING!!
CHOCKING HAZARD- Small parts 
Not for children under 3 years


P.S--- MAINAN-MAINAN NI AKAN DITAMBAH DARI MASA KE SEMASA HARAP TUNGGU!!
Boleh juga request apa-apa wooden toys sekiranya mahu ^___^  



berminat...?? 
sila email kepada el.nasgurl@gmail.com [tinggalkan sekali no telifon untuk dihubungi]
atau pun terus ke [link] untuk pertanyaan lanjut
lagi cepat whatsapp ke no. (017) 2894047 ell elliza ^___^

harga jual :: RMOO + postage tuk penghantaran

Postage: 
+ Seperti Tertera

Friday, July 11, 2014

.:: Fadhilat mencium anak ::.

saLam~

Ciumlah anakmu kerana pahala setiap ciuman itu dibalas dengan satu darjat syurga. Nisbah di antara dua darjat ialah 500 darjat. Syurga itu ialah sebuah kampung kesenangan, tiada masuk ke dalamnya melainkan orang yang menyukai kanak-kanak.

Barang siapa keluar ke pekan dan membeli barang-barang dan kembali ke rumah dengan buah tangan untuk anak-anaknya, nescaya mendapat rahmat daripada Allah dan tidak diseksa di akhirat kelak.

Tahukah anda jika dibiasakan mencium anak sendiri, sifat mendera atau membantai serta memukul anak boleh dihindarkan? Dengan wujudnya sifat suka mencium anak, hormon dan bau anak kita itu akan sebati ke dalam otak kita sekaligus mesej yang mengatakan “aku sayang anak aku” akan tersemat terus ke dalam jiwa.


p/s : bucuk masham pun sedap bau nye ngee~ love my ank2 ku 

Wednesday, July 09, 2014

:: 16 FAKTA MENARIK TENTANG BAYI ::



1. Bayi tiada kepala lutut. Ia tidak membentuk sehinggalah bayi berusia 6 bulan.

2. Bayi tiada air mata. Mereka menangis dan menjerit tetapi air mata sebenar tidak wujud sehinggalah bayi berusia 5 minggu. 

3. Mereka mempunyai lebih tulang. Orang dewasa mempunyai 206 dan bayi pula 300 tulang. Kebanyakan dari tulang tersebut bercantum semasa bayi membesar.

4. Empat dari 10 bayi mempunyai tanda lahir.

5. Bayi mempunyai deria bau yang kuat. Boleh mengenali bau badan ibu sebaik dilahirkan.

6. Penglihatan bayi kabur sebaik sahaja dilahirkan.

7. Rambut bayi yang tumbuh semasa dalam rahim ibu akan gugur beransur ansur dan digantikan sepenuhnya oleh rambut baru apabila berusia 6 bulan.

8. Bayi baru lahir secara genetiknya mempunyai deria bunyi yang kuat. Boleh membezakan bunyi-buyian dan boleh mengenali suara ibu serta merta semasa dilahirkan

9. Deria rasa bayi masih tidak berbentuknya sepenuhnya semasa lahir. Tidak boleh membezakan rasa seperti manis atau masin dengan baik.

10. Jantung bayi baru lahir berdenyut diantara 120-160 degupan seminit berbanding dengan degupan jantung orang dewasa iaitu 60-80 seminit.

11. Bayi bernafas lebih cepat iaitu 30-50 nafas seminit berbanding dengan orang dewasa 16-20 nafas seminit.

12. Berat bayi bertambah 2 kali ganda dari berat semasa lahir pada usia 6 bulan.

13. Mendengarkan music klasikal menambah kepintaran bayi.

14. Bayi baru lahir tidur 15-20 jam sehari.

15. Bayi cuma mempunyai satu lapisan kulit sebab itulah ia akan alah dan kemerahan dengan senang kepada losyen wangi, sentuhan kasar, gigitan serangga dan sebagainya.

16. Bayi mempunyai kebolehan menyelam sebaik dilahirkan tetapi kebolehan tersebut akan hilang dengan cepatnya.

Tuesday, July 08, 2014

HOT SELLING!! barang untuk dijual :: KHASIAT DRIED APRICOT



KETAHANAN BADAN
Buah aprikot kering kaya dengan vitamin A dan ia adalah sumber potassium dan magnesium, dua mineral yang memberi ketahanan badan, tenaga dan stamina. Ia mampu melawan demam, mencegah penyakit kulit dan juga membantu dalam memperlahankan deposit lemak untuk badan yang sihat, langsing.

SEMBELIT 
Aprikot kering juga membantu masalah sembelit dan senak. Ia merawat sembelit dengan bertindak sebagai julap sederhana untuk mengusir sisa yang tidak diingini manakala dalam kes senak, ia bertindak balas dengan jus pencernaan badan untuk menghasilkan persekitaran yang lebih beralkali yang membantu penghadaman. 



berminat nak order...?? 

sila email el.nasgurl@gmail.com [tinggalkan sekali no telifon untuk dihubungi]

atau pun terus ke [link] untuk pertanyaan lanjut



harga jual :: perlu + postage tuk penghantaran

Saturday, June 14, 2014

.::Supplement Hut::.: Manfaat Vita E Complex

.::Supplement Hut::.: Manfaat Vita E Complex: Klik  gambar untuk lebih informasi {VITA-E COMPLEX!} ✒ Melindungi jantung dan meningkatkan kesihatan jantung  ✅ Pengambilan harian 8...

Friday, June 06, 2014

TIPS USAHAWAN BERGUNA



menjual sesuatu produk bukan semudah yang disangka,ianya sangat SUSAH ! itu hakikat yang kita perlu terima.
.
tetapi, ianya menjadi LEBIH MUDAH jika kita memahami bahasa harian mereka.
.
CDV bermaksud
Customer Daily Vocabulary. atau dalam bahasa mudah - bahasa/perkataan Seharian (yang digunakan) Pelanggan.
.
Gunakan 'bahasa mereka' dalam menulis ayat iklan kita bagi mewujudkan satu emosi commonality, iaitu persamaan antara si penjual dengan pelanggan.
.
Apabila kita mampu mewujudkan emosi 'persamaan' ini, jualan berlaku dengan mudah.
.
=====
1001 perkataan yang sesuai untuk tulis ayat iklan - hanya copy paste shj.
=====
sesuai untuk mereka yang buat bisnes di facebook.
.
1001 perkataan dan headline pawer yang membantu anda tingkatkan jumlah klik pada iklan anda.
.
BONUS - 8 teknik buat gambar iklan dilihat oleh pelanggan.
BONUS - 7 tips 'kemaskan' fanpage supaya mesra pelanggan.
.
Akses Sekarang :
---> [KLIK]

Tuesday, June 03, 2014

PERCUMA


saya dapat percuma....
jadi sy nk bg uolls PERCUMA juga!!! 

Tips usahawan berguna

---------------
Download 5 ebook PERCUMA dari tim pukau pelanggan.

Download sekarang !


TIPS MENJAGA BUAH PINGGANG



** Minuman yang diambil hendaklah melebihi dua liter sehari terutama orang yang bekerja kuat serta berpeluh dan cuba elakkan dari memakan kacang tanah, kacang putih dan segala kacang bergaram ,buah-buahan jeruk kering seperti asam boi dan buah kana.

** Memakan mi segera seperti mi maggi dan makanan rapu seperti twisties, chikadess, serta mi kuning dan roti canai memudahkan penyakit buah pinggang menyerang (Gantikan mi kuning dengan spageti dan roti canai dengan capati dan tosei)

** Minuman seperti nescafe, air sunquick, oren squash dan segala minuman berperisa juga perlu dielakkan kerana kandungan utama minuman ini mempunyai bahan kimia pewarna dan perisa, meminum teh kedai juga wajar dielakkan kerana teh kedai adalah teh ‘recycle’ yang semata-mata dibuat dari bahan kimia pewarna dan perisa.

** Pengambilan Coklat perlu dielakan dan meminimunkan pengambilan air milo dan gantikannya dengan horlick , dilarang sama sekali pengambilan minuman bergas kerana merosakkan buah pinggang.

** Kurangkan pengambilan ayam daging kerana mengandungi beta agonist dan pelbagai hormon penggemuk. Ayam ini dibesarkan diladang selama 31 hari sahaja akibat diberikan ubat-ubatan. Cuba gantikan dengan ayam kampung atau ayam dijual dipasar yang kulitnya berwarna kuning. Ayam ini tidak mengandungi ubat-ubatan terlarang.

Mencegah adalah lebih baik dari merawat.. *senyum*

Saturday, May 31, 2014

PECAH RAHSIA

Kenapa Jualan Produk Anda Masih Belum Meningkat???


TAK TAHU NAK TULIS AYAT JUALAN!


Tak Rugi Menimba Ilmu Untuk Tingkatkan Jualan Perniagaan Sendiri


Kuasai Seni Copywriting, Anda Mampu Kuasai Pelanggan!


Mungkin Ini Adalah Penyelesaian Terbaik Kepada Masalah Anda!

Memperkenalkan... [Klik]

Word of The Day

Rabbit = arnab 🐇🐰
Struggle = perjuangan

Wednesday, May 21, 2014

Tips menjadi usahawan

Daripada Ustazah Al Mujahid 

1. Niat kerana Allah SWT.

2. Ikhlas menjual kerana Allah SWT.

3. Jual produk yang baik.

4. Jangan memaksa sama ada langsung @ tidak langsung.

5. Jangan mengharap orang beli.

6. Sentiasa berdoa apa yang dijual akan menambah baik ibadah seseorang.

7. Berusaha agar apa yang dijual menjadi asbab menjadi Penyejuk Mata Rasulullah SAW.



Tuesday, May 20, 2014

Tips Menyusu ketika bulan Ramadhan



1. Cukup rehat

Berasa letih ketika berpuasa itu lumrah, apatah lagi jika si ibu baru saja menyusu. Cuba untuk beristirahat sejenak, dengan tidur atau sekadar relaks menenangkan fikiran. Ibu menyusu perlu tahu, semakin kerap payudara dihisap oleh bayi, maka penghasilan susu akan semakin banyak. Jadi, bila ibu rajin menyusu semasa berpuasa, penghasilan susu ibu akan tetap lancar.

2. Pengambilan air 

Jika mampu, minum air masak 2 liter sehari, ditambah dengan jenis cairan lain seperti jus buah, teh manis suam dan susu. Minum segelas susu setiap sahur boleh mengurangkan ancaman anemia bagi ibu hamil dan menyusu. Anemia adalah berkurangnya kadar hemoglobin (Hb) dalam darah. Berbuka puasa dengan minum minuman suam adalah elok untuk ibu menyusu.

3. Makan makanan seimbang 

Ibu yang sedang menyusu memerlukan tambahan sekitar 700 kalori sehari, 500 kalori diambil dari makanan ibu dan 200 kalori diambil dari cadangan lemak dalam tubuh ibu. Oleh itu, penting bagi ibu menyusu yang sedang berpuasa untuk tetap dengan pola makan 3x sehari dengan menu gizi seimbang (dengan komposisi 50% karbohidrat, 30% protein dan 10-20% lemak).

4. Mengepam pada waktu malam

Tiada masa atau terlalu sibuk untuk mengepam pada waktu siang? Lakukan lebih aktiviti mengepam pada waktu malam. 

5. Nikmati bulan Ramadhan

Susu berkurang? Jangan risau, teruskan mengepam (demand and supply). Sentisa fikir positif dan jangan stress. Stress boleh kurangkan penghasilan susu ibu.

6. Teruskan sesi mengepam

Susu ibu hanya wujud dengan adanya permintaan (demand and supply). Teruskan aktiviti mengepam atau direct feed supaya supply sentiasa mencukupi.

7. Elakkan Minuman Bikarbonat dan Minuman Berkafein

Anda sememangnya digalakkan untuk minum banyak air ketika berpuasa tetapi hindari pengambilan minuman yang mengandungi banyak gula seperti air bikarbonat. Sama juga halnya dengan minuman berkafein. Ketahuilah bahawa kandungan gula dan kafein boleh mengganggu penghasilan susu ibu jika diambil berlebihan.

8. Amalkan Madu

Anda sangat digalakkan untuk memakan madu setiap hari sepanjang berpuasa kerana ia merupakan sumber tenaga semula jadi. Selain daripada menambah stamina, ia mampu meningkatkan kadar serapan kalsium dalam tubuh.

9. Banyakkan Buah Dan Sayur

Makanlah buah dan sayur yang ternyata mengandungi banyak khasiat yang bukan sahaja baik untuk tahap kesihatan anda malah bagus untuk bayi juga.

10. Makan Kurma Ketika Berbuka

Berbukalah dengan memakan kurma terlebih dahulu sekurang-kurangnya tiga biji. Amalan sebegini dapat membekalkan tenaga segera selepas berpuasa sepanjang hari.

11. Jangan Abai Sahur

Jangan meninggalkan waktu bersahur. Makanlah makanan yang kaya dengan protein dan apa sahaja makanan berbentuk sup. Kurangkan pengambilan makanan bergoreng dan berminyak kerana ia boleh mengurangkan nutrisi makanan yang diambil.

12. Minum Air Mencukupi

Anda perlu minum air yang mencukupi ketika sahur dan berbuka bagi mengelakkan dehidrasi yang bakal menjejaskan penghasilan susu. Minum sedikit tapi kerap.

Tuesday, April 01, 2014

#Siri berdialog dgn AqiL Hakeem

Ibu : *Tgh siap2 nk g work dlm bilik*

Aqil : ibu..amikkn baju aqil tu ngn baju ariq tu ibu... Nak pakai laa, ibu pakaikan ariq skali.... Ok dah hensem pun!! *perasaan ke budak ni? ^___^ sweater tebal lark tuh yg dipilih hahar

Ibu : aqil nak g mana?

Aqil : nak g soping... Sambil ajak ariq jom dik... *wah!! kemain bdk ni ^___^
Sebelum kluar tu...ibu, bye bu salamekom..bye...aqil nk g kije..... *pulak*
Siap salam kiss2, ariq pun mengikut je ape abg nye buat...... 

Aqil : suuh adik naik beskal skali ngn die *baru pusing seround dah turun -*masuk bilik ckp, ibu penatlah......

Ibu : eh! Dah sampai? Aqil2 g mana tadi? wat2 tyn

Aqil : g soping laa......

Ibu : soping kt mna? G kejap jer dh blk?

Aqil : g soping kat jauh td.... Jauh kt sana tu 'sesco'... *hahaha ^___^ mcm2 *sigh*

#dailyaqil #38mth
#dailyariq #17mth

Friday, March 14, 2014

PROMOSI!! PROMOSI!! PROMOSI!! barang untuk dijual :: KURMA NABI

Assalammualaikum...
Salam Jumaat... 

Seperti biasa hari jumaat hari yang berkat ♥♥♥

FRIDAY'S SPECIAL IS BACK !!! 

Sehingga 14/03/2014 (10:00pm) - HARI INI SAHAJA !!

**********************
 PROMOSI KHAS KURMA NABI 
**********************




Harga

# 500g = RM65 --> RM60
# 1.0kg = RM130 --> RM118

Esok ? - TAKDE DISKAUN !!!

Untuk membuat pesanan :-
pm --> https://www.facebook.com/messages/Elliza-Healthy-Snacks/

atau sms / whatsapp : 017 2894047

[ Exclude Postage ]

** Selagi stok masih ada **

Thursday, March 13, 2014

APA itu ESP?

salam tengah hari.....
dah mkn sumee?....hari ni hari khamis, mungkin ada yg puasa sunat kot... alhamdulillah 

JANGAN lupa yer... bulan ni promo ESP masih berlangsung tau!! 

Meh nk share sikit  APA itu ESP? yg ramai org dok sibuk kate tuh?

- ESP tu adalah singkatan kepada Energizing Soy Protein.... dengan kata lain senang dan mudah 'SOYA' LAA TU..protein berasaskan soya  hehe

APA FUNGSI ESP NI?
- Fungsi dia untuk membina sel-sel baru dan menggantikan tisu-tisu badan yang lama, tua atau rosak dengan tisu-tisu yg baru... 

KENAPA PROTEIN? PENTING KE?
- Protein ni penting tau... sebab sebahagian sel dalam tubuh badan kita ni terdiri daripada protein.... so kalau kita kurang protein badan akan rasa. . .
-lesu
-tak bermaya
-kulit kusam
-tak ceria2 selalu

lagi terukk kalau kita kekurangan protein tahap kritikal pula kita berisiko mendapat penyakit seperti:-
-anemia
-penyakit hati
-kolestrol tinggi
-ulser perut, usus
dan mcm2 lg la...huhu  x nak laa sebut 


Huh!! dah terpanjang pulak.... ada lg tau nk share 
PROTIEN BERASASKAN MAKANAN HARIAN KITA
SIAPA PERLUKAN ESP
APA BEZA ESP SHAKLEE NGN BAND LAIN...
DAN BANYAKKK LAGI LAA... HEHE

Next time pulak laa yer,
Jangan jemu baca yer cinta hati... pisss 
anda sumee cantikk dan menawan... 





Hubungi saya jika anda perlukan konsultasi percuma tentang produk shaklee 
Call / Whatsapp: 017 2894047
Add Fb saya: Elliza Nasri untuk chit chat secara langsung dengan saya
Klik Like di Page saya: Supplement Hut untuk mendapatkan DISKAUN HEBAT dan INFO PERCUMA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnuff~

Doa untuk anak-anak ibu AQIL HAKEEM, ARIQ ARYAN

"Ya Allah , jadikanlah Nama AQIL HAKEEM dan ARIQ ARYAN ini berkat baginya, dan jadikanlah taat kepada Engkau pekerjaannya dan barang yang engkau redhai menjadi cita-citanya. Menuntut ilmuMu menjadi perjuangannya dan akhirilah hidupnya dengan amalan soleh. Ya Allah, panjangkanlah umurnya dalam ketaatan kepada Engkau dan kepada RasulMu. Jadikanlah badannya dalam keadaan sihat afiat serta sejahtera. Ya Allah, jadikanlah dia pemimpin di waktu besarnya dan tetapkanlah imannya seperti iman para Nabi-NabiMu hingga ke hari kiamat. Ya Allah berilah rezeki yang halal lagi baik. Dan dekatkanlah dia dengan perkara-perkara yang baik dan jauhkanlah dia dari perkara-perkara yang buruk lagi jahat dengan kemurahanMu wahai Yang Maha Pemurah lagi Mengasihani." Amin...

Doa untuk anak ibu dalam perut BABY

"Ya Allah, periharalah anakku selama ia berada di dalam perutku dan sihatkanlah dia. Engkaulah yang menyembuhkan, tiada penyembuhan lain selain daripada penyembuhanMu, penyembuhan yang tidak meniggalkan penyakit.
Ya Allah, rupakanlah atau bentukkanlah dia yang ada diperutku dengan rupa yang baik, dan tetapkanlah ke dalam hatinya iman kepada Engkau dan RasulMu.
Ya allah, jadikanlah dia sihat yang sempurna, berakal dan pandai serta alim dan beramal.
Ya Allah, panjangkanlah umurnya, sihatkanlah badannya dan baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan Hadith dengan berkat Nabi Muhammad SAW dan segala puji bagi Allah, Tuhan sekelian alam." Amin...