Thursday, March 13, 2014

APA itu ESP?

salam tengah hari.....
dah mkn sumee?....hari ni hari khamis, mungkin ada yg puasa sunat kot... alhamdulillah 

JANGAN lupa yer... bulan ni promo ESP masih berlangsung tau!! 

Meh nk share sikit  APA itu ESP? yg ramai org dok sibuk kate tuh?

- ESP tu adalah singkatan kepada Energizing Soy Protein.... dengan kata lain senang dan mudah 'SOYA' LAA TU..protein berasaskan soya  hehe

APA FUNGSI ESP NI?
- Fungsi dia untuk membina sel-sel baru dan menggantikan tisu-tisu badan yang lama, tua atau rosak dengan tisu-tisu yg baru... 

KENAPA PROTEIN? PENTING KE?
- Protein ni penting tau... sebab sebahagian sel dalam tubuh badan kita ni terdiri daripada protein.... so kalau kita kurang protein badan akan rasa. . .
-lesu
-tak bermaya
-kulit kusam
-tak ceria2 selalu

lagi terukk kalau kita kekurangan protein tahap kritikal pula kita berisiko mendapat penyakit seperti:-
-anemia
-penyakit hati
-kolestrol tinggi
-ulser perut, usus
dan mcm2 lg la...huhu  x nak laa sebut 


Huh!! dah terpanjang pulak.... ada lg tau nk share 
PROTIEN BERASASKAN MAKANAN HARIAN KITA
SIAPA PERLUKAN ESP
APA BEZA ESP SHAKLEE NGN BAND LAIN...
DAN BANYAKKK LAGI LAA... HEHE

Next time pulak laa yer,
Jangan jemu baca yer cinta hati... pisss 
anda sumee cantikk dan menawan... 





Hubungi saya jika anda perlukan konsultasi percuma tentang produk shaklee 
Call / Whatsapp: 017 2894047
Add Fb saya: Elliza Nasri untuk chit chat secara langsung dengan saya
Klik Like di Page saya: Supplement Hut untuk mendapatkan DISKAUN HEBAT dan INFO PERCUMA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnuff~

Doa untuk anak-anak ibu AQIL HAKEEM, ARIQ ARYAN

"Ya Allah , jadikanlah Nama AQIL HAKEEM dan ARIQ ARYAN ini berkat baginya, dan jadikanlah taat kepada Engkau pekerjaannya dan barang yang engkau redhai menjadi cita-citanya. Menuntut ilmuMu menjadi perjuangannya dan akhirilah hidupnya dengan amalan soleh. Ya Allah, panjangkanlah umurnya dalam ketaatan kepada Engkau dan kepada RasulMu. Jadikanlah badannya dalam keadaan sihat afiat serta sejahtera. Ya Allah, jadikanlah dia pemimpin di waktu besarnya dan tetapkanlah imannya seperti iman para Nabi-NabiMu hingga ke hari kiamat. Ya Allah berilah rezeki yang halal lagi baik. Dan dekatkanlah dia dengan perkara-perkara yang baik dan jauhkanlah dia dari perkara-perkara yang buruk lagi jahat dengan kemurahanMu wahai Yang Maha Pemurah lagi Mengasihani." Amin...

Doa untuk anak ibu dalam perut BABY

"Ya Allah, periharalah anakku selama ia berada di dalam perutku dan sihatkanlah dia. Engkaulah yang menyembuhkan, tiada penyembuhan lain selain daripada penyembuhanMu, penyembuhan yang tidak meniggalkan penyakit.
Ya Allah, rupakanlah atau bentukkanlah dia yang ada diperutku dengan rupa yang baik, dan tetapkanlah ke dalam hatinya iman kepada Engkau dan RasulMu.
Ya allah, jadikanlah dia sihat yang sempurna, berakal dan pandai serta alim dan beramal.
Ya Allah, panjangkanlah umurnya, sihatkanlah badannya dan baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan Hadith dengan berkat Nabi Muhammad SAW dan segala puji bagi Allah, Tuhan sekelian alam." Amin...