Thursday, November 24, 2011

new.home.new.life

new.home.new.life


tahun baru.buku baru.
InsyaAllah tahun baru Awal Muharram ni
kami sekEluarga akan berpindah ke rumah baru
untuk hidup bErdikari 
susah dan sEnang sEndiri
walaupun bukan milik kami
tapi hidup sEndiri 
pEngalaman yang dicari



rumah ni cuma rumah sEwa-sewi
dah lebih setahun tinggal sebumbung dEngan parEnts sendiri
semenjak aqiL berusia 7mon in mummy tummy
sampailah now dah 10mth dah semakin pandai nak bErlari
nak rasa juga hidup bErdikari
nak tunggu rumah sendiri mungkin makan mase 2-3 tahun lagi
mungkin belum ade rEzeki lagi


Tapi terasa juga risau dihati, liL princE pertama kali 
ibu akan hantar ke nursEry
mujur nursEry tue belakang rumah kita tu je nanti
hopEfully aqiL pandai jaga diri
hopEfully aqiL pandai menyesuaikan diri
hopEfully aqiL pandai bawa diri
macam ibu ayah kita sama² bErdikari 
ye sayang~


excitEdnya nak pindah rumah sendiri
sayunya nak tingalkan mak sendiri
walupun rumah baru ni jarak 10 min tak sampai
OPPSS!!!hihihi saya mEmang anak yang manja
dari kEcik lagi


 Lepas ini bermulalah Episod baru 
rumah.baru.kEhidupan.baru





nota kakiku : cukuplah si ibu mErapu.... :o)
kEpada KAMU thanks sudi baca Entry yg tah apape ni  jom *grouphug*



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnuff~

Doa untuk anak-anak ibu AQIL HAKEEM, ARIQ ARYAN

"Ya Allah , jadikanlah Nama AQIL HAKEEM dan ARIQ ARYAN ini berkat baginya, dan jadikanlah taat kepada Engkau pekerjaannya dan barang yang engkau redhai menjadi cita-citanya. Menuntut ilmuMu menjadi perjuangannya dan akhirilah hidupnya dengan amalan soleh. Ya Allah, panjangkanlah umurnya dalam ketaatan kepada Engkau dan kepada RasulMu. Jadikanlah badannya dalam keadaan sihat afiat serta sejahtera. Ya Allah, jadikanlah dia pemimpin di waktu besarnya dan tetapkanlah imannya seperti iman para Nabi-NabiMu hingga ke hari kiamat. Ya Allah berilah rezeki yang halal lagi baik. Dan dekatkanlah dia dengan perkara-perkara yang baik dan jauhkanlah dia dari perkara-perkara yang buruk lagi jahat dengan kemurahanMu wahai Yang Maha Pemurah lagi Mengasihani." Amin...

Doa untuk anak ibu dalam perut BABY

"Ya Allah, periharalah anakku selama ia berada di dalam perutku dan sihatkanlah dia. Engkaulah yang menyembuhkan, tiada penyembuhan lain selain daripada penyembuhanMu, penyembuhan yang tidak meniggalkan penyakit.
Ya Allah, rupakanlah atau bentukkanlah dia yang ada diperutku dengan rupa yang baik, dan tetapkanlah ke dalam hatinya iman kepada Engkau dan RasulMu.
Ya allah, jadikanlah dia sihat yang sempurna, berakal dan pandai serta alim dan beramal.
Ya Allah, panjangkanlah umurnya, sihatkanlah badannya dan baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan Hadith dengan berkat Nabi Muhammad SAW dan segala puji bagi Allah, Tuhan sekelian alam." Amin...