Wednesday, March 28, 2012

updEt pantas~Lil AqiL dh buLe g skooL

saLam~

semalam ptg g singah nursery aqiL pasal nak tanya bole ke anta aqiL g nursery hr nih....since last weeks kn aqiL kne HFMD and doc pun dh sah kan hari sabtu pagi lepas....n kak.ros nursery tu check² badan aqiL die kate ok since ruam die pun dh kering nk tinggal kesan² tanda tu jer....so bule la aqiL g skool bsok btw mase jumpe doc tu lagi dh nampak aqiL dh mula baik n ruam die pun dh mengering.....doc tu siap puji baik budak nih, tenang jer die jumpe doc pun cenyum² alahaiii anak ibu...ekeke tapi mmg besh bile doc suuh die bukak mulut die pun ngaga sbb nk tgk ader ke ulser dlm mulut die tu... Upenye ade gak bby kt nursery tu yg kne virus ni hari yg same mase aqiL kene n die pun ley g nursery hari ni....tp die kne demam dlu..yg aqiL x der pulak demam cume mase dh nk baik baru bdn die panas n macam biase la aqiL demam sesubuh pagi alam...hari sabtu subuh, so hari sbtu pagi mase jumpe doc tu aqiL dh clear tak demam n tak de ruam baru ulser pun tak jadi tumbuh.... so....lega rasa hati...... *love*



p/s:- sesiapa nak tahu lebih lanjut pasal HFMD refer kat entry NIe~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnuff~

Doa untuk anak-anak ibu AQIL HAKEEM, ARIQ ARYAN

"Ya Allah , jadikanlah Nama AQIL HAKEEM dan ARIQ ARYAN ini berkat baginya, dan jadikanlah taat kepada Engkau pekerjaannya dan barang yang engkau redhai menjadi cita-citanya. Menuntut ilmuMu menjadi perjuangannya dan akhirilah hidupnya dengan amalan soleh. Ya Allah, panjangkanlah umurnya dalam ketaatan kepada Engkau dan kepada RasulMu. Jadikanlah badannya dalam keadaan sihat afiat serta sejahtera. Ya Allah, jadikanlah dia pemimpin di waktu besarnya dan tetapkanlah imannya seperti iman para Nabi-NabiMu hingga ke hari kiamat. Ya Allah berilah rezeki yang halal lagi baik. Dan dekatkanlah dia dengan perkara-perkara yang baik dan jauhkanlah dia dari perkara-perkara yang buruk lagi jahat dengan kemurahanMu wahai Yang Maha Pemurah lagi Mengasihani." Amin...

Doa untuk anak ibu dalam perut BABY

"Ya Allah, periharalah anakku selama ia berada di dalam perutku dan sihatkanlah dia. Engkaulah yang menyembuhkan, tiada penyembuhan lain selain daripada penyembuhanMu, penyembuhan yang tidak meniggalkan penyakit.
Ya Allah, rupakanlah atau bentukkanlah dia yang ada diperutku dengan rupa yang baik, dan tetapkanlah ke dalam hatinya iman kepada Engkau dan RasulMu.
Ya allah, jadikanlah dia sihat yang sempurna, berakal dan pandai serta alim dan beramal.
Ya Allah, panjangkanlah umurnya, sihatkanlah badannya dan baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan Hadith dengan berkat Nabi Muhammad SAW dan segala puji bagi Allah, Tuhan sekelian alam." Amin...