Wednesday, July 25, 2012

Baju Raya :: Kaler Ape Tahun Nih??

saLam~
5 ramadhan

semalam kami sefamily g bersoping² cari baju raya kat Jakel...same cam thn lepas jugak, en.hubby sgt selesa membeli baju melayu nya di Jakel. So aku pun dpt gak selai...harhar tp tepakse laa amik satu saiz lagi besar sbb kn bdn ku ber 2½ saiz dgn si bby dlm mummy tummy nih....dah makin membesar....

so ktorg decide soping awl² ramadhan dan soping pada hari biasa...bukan hari cuti wekends or public holiday.... lepas blk keje trus blk umah amik aqiL kat bs siap² then trus g shah alam.... ifftar ktorg pun dekat² area Jakel tu jeks...pas maghrib tunggu Jakel open pintu kul 8.00-8.15pm.... then trus ktorg masuk....

mase tuu cume ade 2-3 fmily jer yg ade termasuk ktorg...dan pekerja² jakel yg sgt ramai dan peramah aku rase....bila dah tak der customer lain ofcos laa ktorg dilayan cam ank raja...hehe tapi mmg klu g Jakel kita akan dilayan baik dan sgt memuaskan bg aku la... bagi org lain tak tau la aku kn....

belik punye belik, pilih punye pilih, en.hby pn dh jumpe bju melayu die yg berkenan di hati...pakej skali ngn butang baju...cume sampin jer die x amek....ok sattle tuk seorg, after this nk cari lark baju tok liL AQil same kaler cam ayah die....

hee, ape yg lucu nya.... pas ktorg request nk cari baju tuk budak yang same kaler trus promoter tu bawak kitorg g tempat baju untuk gugurl... haip...ehehe my aqiL boboy ler..bkn gugurl....hehehe malu promoter tu..kwn² die yg lain pun dok tergelakkan dier....tp mmg ramai yg kte ank ktorg ni gugurl with their 1st impression...ciann aqiL... same mcm ktorg nk cari kasut aqiL hritu bile tyn promoter tu ader tak kasut saiz² aqiL ehehe trus die tunjukkn kasut gugurl yg kaler pink lagi tuu.... haiyakk~

: hye..name saye aqiL Hakeem
ade rupe macam gugurl ker?? ngee
mase pilih² baju tuk aqiL tak ade pulak yg berkenan, tak der kaler same dan saiz die tak ngam...huhu so tinggalkan dlu baju aqiL aku bley laa jait sendiri..cuma bli kain jer tuk die...so pilih laa baju tuk aku pulak...itu pun en.hubby yg pilih die nampak cantik kat mate die...aku just test jer...dan aku rase selesa so sattle laa baju raya tuk aku dan en.hby tahun nie....kaler pun lebih kurang samer jer....

sebelum nak pilih kain ela tuk aqiL ktorg kne bayar dlu baju yg kt tingkat bawah, yg kt tingkat ats punye ader kaunter die sendiri..mase nie laa ktorg dpt sampul raye percume...ehehe barang free mestilaa suker kan....pas tu kene pulak isi borang untuk dapat kan cabutan bertuah...harap² bertuahlah kitorg...ekeke

: free gift from Jakel 
sampai kt tngkt ats trus cr kain tuk buat bju aqiL..so, dpt laa kaler same...utk aqiL baju die 1meter kain jer da cukup sbb bidang kain tuu besar 60" klu tak kne amik 1 1/2 mtr mcm thn lepas....nak jait bju aqiL plak maybe tungu ari sabtu ni, bru mula projek...so sattle la baju² raya tuk ktorg thn nie.... ok mse ni dah pukul 9 lebih...dan org pn semakin ramai yg dtg, mujur ktorg dah sattle, legaa rasanye tak perlu berebut² berhimpit² nk fitting pun senang² ajer....pikir nk blk jer dah. . .so ape kaler baju raya korang thn ni??! hehe..... Tahun ni....baju raya family ktorg kaler. . .

: Biru Turquoise
ehehe ni la kain baju aqiL 1 meter jer... harap² dpt laa jadi sepasang baju raya melayu die nanti... (: 






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnuff~

Doa untuk anak-anak ibu AQIL HAKEEM, ARIQ ARYAN

"Ya Allah , jadikanlah Nama AQIL HAKEEM dan ARIQ ARYAN ini berkat baginya, dan jadikanlah taat kepada Engkau pekerjaannya dan barang yang engkau redhai menjadi cita-citanya. Menuntut ilmuMu menjadi perjuangannya dan akhirilah hidupnya dengan amalan soleh. Ya Allah, panjangkanlah umurnya dalam ketaatan kepada Engkau dan kepada RasulMu. Jadikanlah badannya dalam keadaan sihat afiat serta sejahtera. Ya Allah, jadikanlah dia pemimpin di waktu besarnya dan tetapkanlah imannya seperti iman para Nabi-NabiMu hingga ke hari kiamat. Ya Allah berilah rezeki yang halal lagi baik. Dan dekatkanlah dia dengan perkara-perkara yang baik dan jauhkanlah dia dari perkara-perkara yang buruk lagi jahat dengan kemurahanMu wahai Yang Maha Pemurah lagi Mengasihani." Amin...

Doa untuk anak ibu dalam perut BABY

"Ya Allah, periharalah anakku selama ia berada di dalam perutku dan sihatkanlah dia. Engkaulah yang menyembuhkan, tiada penyembuhan lain selain daripada penyembuhanMu, penyembuhan yang tidak meniggalkan penyakit.
Ya Allah, rupakanlah atau bentukkanlah dia yang ada diperutku dengan rupa yang baik, dan tetapkanlah ke dalam hatinya iman kepada Engkau dan RasulMu.
Ya allah, jadikanlah dia sihat yang sempurna, berakal dan pandai serta alim dan beramal.
Ya Allah, panjangkanlah umurnya, sihatkanlah badannya dan baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan Hadith dengan berkat Nabi Muhammad SAW dan segala puji bagi Allah, Tuhan sekelian alam." Amin...