Tuesday, February 14, 2012

#Siri berdialog dgn AqiL Hakeem

February 14, 2012


saLam~
hari-Ni aqiL ensem dah genap 13bln bersamaan 1thn 1bln...hehe perkataan pn dah makin banyak yg dia tahu sebut serta faham maksudnya mcm :-


mak = ibu *ni bru² ni jer die tahu*
dok = duduk
mak/nak = hendak/mahu
takk = mintak
tuoto = tutup 
kak = bukak
aya = ayah
nenen/nakk/tet/kak = nak breastfeed *sihh* sambil selak² baju ibu suruh bukak auuchh
tooh = jatuh
mamam = makan
tetak = bedak
oou~oo/tok = anjing/dog







ok bila kite tanya die aqil nak makan? Automatik die cakap mamam nak trus nak g ke dapur tuk makan...
klu nak mandi lepas kita bukakan sluar dan baju msti die bawak skali sluar n baju g bilik mandi dan buh sluar baju tuu dlm bakul kain bju koto
klu kita bagi sikat die pandai nak sikat rambut sendiri, tapi tebalik hihihi
klu bg berus gg pn same dia masuk dlm mulut....
kite tnya die mana gg die buat aksi nak gosok gg tu
kite tnye die mana mata die pandai pejam² mate hehe
kite suruh die sayang die pun tunjuk laa muncung basah die tu sambil cium kita
klu salam die akan hulur tangan salam dan cium tangan
kite suh die bace doa die pn angkat tangan
dah pandai minum gune straw
ibu perasan jugak aqil pandai nyanyi lagu bapaku pulang dari kota ngn lagu burung kakak tua mase kecik dulu aqil slalu nyanyi lagu barney n frends tuu i love u-u love me


haiisshh memacam lagi aqiL pandai ibu pun x tau nk taip ape....macam bby lain x sepandai aqiL pun kn...heee yg penting ibu suke tak nak memori ni ilang begitu ajer...kn3x bile² mase ibu ley bukak balik diari ni tgk ape yg aqil pandai buat dulu...  :)







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnuff~

Doa untuk anak-anak ibu AQIL HAKEEM, ARIQ ARYAN

"Ya Allah , jadikanlah Nama AQIL HAKEEM dan ARIQ ARYAN ini berkat baginya, dan jadikanlah taat kepada Engkau pekerjaannya dan barang yang engkau redhai menjadi cita-citanya. Menuntut ilmuMu menjadi perjuangannya dan akhirilah hidupnya dengan amalan soleh. Ya Allah, panjangkanlah umurnya dalam ketaatan kepada Engkau dan kepada RasulMu. Jadikanlah badannya dalam keadaan sihat afiat serta sejahtera. Ya Allah, jadikanlah dia pemimpin di waktu besarnya dan tetapkanlah imannya seperti iman para Nabi-NabiMu hingga ke hari kiamat. Ya Allah berilah rezeki yang halal lagi baik. Dan dekatkanlah dia dengan perkara-perkara yang baik dan jauhkanlah dia dari perkara-perkara yang buruk lagi jahat dengan kemurahanMu wahai Yang Maha Pemurah lagi Mengasihani." Amin...

Doa untuk anak ibu dalam perut BABY

"Ya Allah, periharalah anakku selama ia berada di dalam perutku dan sihatkanlah dia. Engkaulah yang menyembuhkan, tiada penyembuhan lain selain daripada penyembuhanMu, penyembuhan yang tidak meniggalkan penyakit.
Ya Allah, rupakanlah atau bentukkanlah dia yang ada diperutku dengan rupa yang baik, dan tetapkanlah ke dalam hatinya iman kepada Engkau dan RasulMu.
Ya allah, jadikanlah dia sihat yang sempurna, berakal dan pandai serta alim dan beramal.
Ya Allah, panjangkanlah umurnya, sihatkanlah badannya dan baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan Hadith dengan berkat Nabi Muhammad SAW dan segala puji bagi Allah, Tuhan sekelian alam." Amin...